donderdag 29 september 2016

VakantieBlog van Niic0leiine deel 2

Zondag dag 5
Echt vroeg hebben we niet afgesproken vandaag om aan te rijden naar de cruiseterminal. Maar voordat je alles weer goed hebt ingepakt bent is het gauw een uurtje verder. Daarom ging wel op tijd de wekker. Bepakt en bezakt stappen we in de auto. De navigatie staat ingesteld en we kunnen gaan. Op naar het verhuurbedrijf bij de cruiseterminal. De rit duurt een uurtje en voor we het weten komen we aan. De auto wordt ingenomen en we worden het busjes ingeladen. Op naar het schip!



Aangekomen in de terminal kunnen we de boot al op. Maar we moeten eerst onze koffers kwijt en door security. Want waarom zou het hier anders zijn dan op een vliegveld?! Omdat ons gezelschap een suite hebben geboekt krijgen ze voordelen. Zo ook een aparte lijn voor de security. Netjes vragen we of wij (als PLEPS zijnde) ook mee mogen omdat we toch één geboekte party zijn. Dit is geen probleem. Voor we het weten staan we aan de incheckbalie. Hier moet je standaard altijd invullen dat je niet ziek bent geweest. Ze zullen er altijd voor zorgen dat je geen bacille mee neemt de boot op. Eenmaal op de boot doe ik van binnen een vreugde dansje. “Hier heb ik bijna een jaar naar toe geleefd!” Ik geniet met volle teugen. Maar ook merk ik een rommelend buikje. Opzoek naar de Windjammer. Dit is een lopend buffet restaurant waar ontbijt, lunch, middagsnack en avondeten wordt geserveerd. Hier kun je altijd snel een hapje gaan eten. Ook regelen we de tafel voor het avondeten. Dit is een gereserveerde zitting en iedereen heeft de gehele cruise een vast tafeltje. Dit kan wel of niet met onbekende mensen zijn. Wij hadden helaas aparte tafeltjes en dit is als party zijnde natuurlijk niet gezellig.

Hierna mogen we de kamers al op. Daar kleden we ons om in de badkleding. Ff dobberen na een drukke dag. Daarna is het douchen en klaar maken voor de avond. Ons avondeten is om 20:00u. De eerste avond wordt je de tafel gewezen zodat je weet waar je zit. Onze ober komt zich netjes voorstellen en ook de onderober (om hem maar zo te noemen) komt even een babbeltje maken. Vriendelijke mannen zijn het. Na ons eten te hebben besteld komt ook de hoofdober even kijken. Dit is eigenlijk een man in een strak pak die de zaakjes op orde houd. Hij wilt graag weten hoe wij hier terecht komen. Wij leggen hem uit dat ons deze tafel is toegewezen toen wij in de middag gemeld hadden graag samen te willen zitten. Het staat zelfs aangepast op onze cruisekaart. Die moeten we beide laten zien. Hij bedankt ons en loopt weer weg. Even later komt ie weer terug. Hij moet nogmaals de pasjes zien. Hij benadrukt dat er geen probleem is en dat we kunnen blijven zitten. Maar het geeft ons toch een apart gevoel. Als hij vervolgens NOGMAALS terugkomt en er een stoel bij pakt zijn we helemaal klaar met hem. Deze keer noteert ie onze kamernummers en loopt vervolgens naar een man in een nog strakker pak (vast weer zijn baas). Als hij nou had vertelt waarom ie dit allemaal kwam vragen dan hadden we er misschien niet zo’n gek gevoel aan over gehouden. Helaas hebben ook wij er niet aan gedacht om dit te vragen.
Verder heeft het eten goed gesmaakt en zijn onze twee obers erg vriendelijk.
Eerlijk weet ik niet goed meer wat we in de avond gedaan hebben. Vooral geslapen volgens mij.

Maandag dag 6 Een zeedag
Als we wakker worden voelen we het schip meteen. Het stoekt een beetje. Tijs zegt nog dat ie moet doorschakelen. Ook wankelen we een beetje. Het geeft een beetje een duizelig gevoel. Gelukkig ligt het deze keer niet aan ons maar toch echt aan de boot! We nemen de medicijnen tegen reisziekte. Dan weten we zeker een leuke dag te hebben.
Tijs wilt roken en we besluiten met een koffie naar dek 12 te gaan. Hier mocht er gerookt worden. Maar als we buiten komen zien we meteen waarom we zo bewegen. Donkere wolken hangen dreigend om ons heen. De wind blaast om bijna omver. Tijs moet achter windschermen zijn sigaret aansteken en oppassen dat ie niet uit zijn handen blaast. De zee ziet er ruw en schuimig uit. Maar het geeft ook wel een mooi plaatje.
Vandaag ontbijten we in het restaurant. Je wordt dan aan een tafeltje gezet en kunt A-la cart eten. Meestal zit je ook hier weer met onbekende mensen. Maar toevallig waren het 4 nederlanders en 2 amerikanen. Dus we hebben nog even gezellig kunnen kletsen.
Na het eten gaat één van onze party sporten. Wij gaan naar het zwembad. De lucht is opengetrokken en het zonnetje is er. Het waait nog altijd heel hard, levend verbranden ligt dus op de loer. Omdat het een zeedag is is het druk aan het zwembad. We vinden drie lege bedjes. Snel leggen we onze handdoeken erop en Tijs gaat even zwemmen. Ik denk dat ik dit 10minuten heb gegeven voordat het immens hard begint te regenen. Als een speer pakken we alle spullen bij elkaar en rennen we naar een afdakje. Dit doen meer mensen die wat minder goed opletten en gaan verschrikkelijk hard onderuit. Wat hebben we gelachen aan de kant.
Jammer genoeg is het de rest van de dag een beetje wisselvallig dus lopen we een beetje af en aan naar het zwembad. Na het eten wil Tijs toch even dutten dus gaan we terug naar onze kamer. Tot onze verbazing staat daar een fruitmandje. Met een kaartje van de cruisedirector. Verder geen reden waarom. We weten tot op de dag van vandaag eigenlijk nog niet waarom. We kunnen alleen maar gissen. Deze avond is ook vol met eten geweest en een show.

Dinsdag dag 7 Labadee, Haïti

Als we aankomen lopen we eerst naar de kamer van onze reisgenoten. Die hebben een balkon. Dus we gaan even genieten van het uitzicht. We zijn nog niet aangekomen in Labadee dus we zien nog een hoop land voorbij komen. Als iedereen er helemaal klaar voor is gaan we eten in het Windjammer. Na het eten kunnen we het eiland op. Daar lopen we eerst een rondje voordat we op zoek gaan naar onze excursieplekken. Tijs gaat op de zipline en ik ga van de rodelbaan. Als we de rodelbaan vinden tekenen we de algemene voorwaarde (voor het geval dat je van de berg af zoeft denk ik) en krijgen we een polsbandje. We hebben nog even tijd tot de andere van de Zipline gaan dus ik ga eerst van de rodelbaan. De eerste keer is natuurlijk even aftasten, maar ik krijg het snel onder de knie. Als we van de baan af komen is het tijd voor de andere om te gaan Ziplinen. Wij pakken op het strand een paar bedjes en gaan in de schaduw liggen. Nu maar wachten tot ze voorbij komen
zoefen. Het duurt nog lang voordat we ze eindelijk zien. Helaas mist Tijs zijn kans om heel hard “shakabrah” te roepen en ben ik een beetje teleurgesteld. Echte South Park kenners zullen begrijpen waar ik het over heb. Wel levert het prachtige beelden op en genieten we nog even van het mooie weer. De lunch is vandaag een BBQ op het eiland. Wij eten daar goed van en gaan dan terug naar de boot. In de avond is het weer eten, een show en wat drinken. Ook doen we deze avond een poging geld te winnen in het casino. Dit is voor mij en Tijs echter niet weggelegd, dus verliezen we al snel geld. Maar we hebben lol en dat is het belangrijkste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten